Ez a három szó jut eszembe róla és boldog vagyok, hogy van olyan táblás játék ami felveszi a versenyt a számítógép elött kockuló vitorlázók  által használt programokkal szemben.
boardgame001.JPG
Ez lesz a dobássorrend
 Diószegi Zoltán a játék kitalálója rengeteg olyan ötletet rakott a játékba, ami élvezhetővé teszi ezt a társast. Amikor elöször mesélt róla, meglepődtem, hogy táblán lehet ennyire élethűen versenyezni. Márpedig lehet. Sőt, tanít, fejleszt és dobókockával játszák.
boardgame004.JPG
rajt elött
 Minden meghatározható a dobások által. Pontba kerül a forduló, halzolás, spinnaker fel- és lehúzás, ha takarásban haladsz. A pályarövidítés a pályamódosítás is a kockából születik. Dobások segítségével derül ki, hogyan sikerül a rajtod. Ha sok egyest dobálsz akkor sok kérdéskártyára is válaszolhatsz. Igen kemény szabályismereti kártyák, de természetesen, ha nem vagy vitorlásversenyző, akkor vannak számodra kártyák, melyek a vitorlázásról, de nem a versenyvitorlázásról szólnak.
boardgame003.JPG
hátszélszakasz
 A minap részt vettünk egy tesztjátékon. Élőben is kipróbálhattuk, hogy a rajtunk okoz annyi izgalmat, mint a valóságban és…. tényleg! Elférek, nem férek el balcsapáson, időben elrajtolok vagy a stratégiámnak kedveznek a szélváltozások? Ezek a kérdések mind mind felmerülnek a rajt során vagy éppen a pályán. 
Az egyik legötletesebb dolognak azt tartottam, az a pályán lévő szélváltozások kialakulása (kialakításának) a módja, amit persze nem árulok el, mert legyen ez meglepetés.
boardgame005.jpg
bója körüli tömörülés
 Elég az hozzá, hogy bár a hagyományos számítógépes módon értendő szimulációval nem tud versenyezni, de közös játék, jól kitalált szabályrendszer,  ötletes megoldások teszik  a vitorlázó társaság középpontjává.
 És hát az sem utolsó, hogy itt akár ropival és vörösborral a kézben is el lehet rajtolni.
 És, hogy mit keres a a címben szereplő Regatta név mögött a kérdőjel?  A játék neve elsőre ez lett, de ez a meccs nincs lejátszva. Ha valaki kitalál egy jó nevet, azt ossza meg itt vagy  a Facebookon velünk. Minden jó ötletre vevők a fejlesztők! Addig is a sailing.hu jobb hasábjának alján lehet szavazni.