Bence blogjában is ott vagyunk

Néha rákeresek "magamra" és most vettem észre, hogy Böröcz Bence is irt a játékról a blogjában.
Bence még a kezdetekkor segített a játék létrehozásában.


Eredeti cikk itt.

Regatta, a társasjáték



Megvannak még azok a kínos várakozással teli, szélcsendes versenynapok élményei, amikor mindenki feszülten figyeli a falevelek rezzenéseit, és igyekszik különféle módon múlatni az időt? Másképp is meg lehet ezt élni, persze. Például egy remek vízilabdameccsel, egy kis strandröpivel, egy kellemes beszélgetéssel vagy az újonnan megjelent Regatta társasjátékkal. A kreatív társasjáték segít elsajátítani a vitorlás versenytaktika alapjait és játékosan vezet be a versenyszabályok ismeretébe. És mindezt magyarul, hiszen hazai termékről van szó.

Sokakban megfogant már az ötlet különböző verziókban, de végre akad, aki megvalósította. Körülbelül egy hónappal ezelőtt keresett meg Dió, a hazai katamarános mezőny oszlopos tagja, hogy nyújtanék-e szakmai segítséget az elkészítésben. Nem gondolkodtam sokat, mert nagyon tetszett a lelkesedés és a koncepció.

A játéktáblán alapvetően a laylineok szerinti felosztást látjuk, ám néhány terület mintázatát a játék kezdetén kell meghatározni. Ezeken a területeken szerencsés esetben erősebb szél fúj vagy éppen a szélirány változik, így a felpörgések jól kihasználhatók. A játékbábuk természetesen igényes vitorláshajó-modellek, az előrehaladást pedig kockadobás határozza meg. A klasszikus versenypálya teljesítése során végig szem előtt kell tartani az útjogszabályok betartását és adott kockadobás-kombinációnál bónuszért kérdésekre is kell válaszolni. A feladatom e kérdések egy részének a kidolgozása volt, hogy a játékban résztvevők megtanulják az alapvetően szükséges versenyszabályokat.
Remélem, amellett, hogy ez a játék a fiatalok csapatépítését és kellemes időtöltését nagyszerűen elősegíti, az idősebb korosztály is kedvet kap a kipróbálásához, így fejlesztve a sikeres versenyzéshez szükséges képességeket.
Ha bejön, nyomj egy lájkot a játék Facebook oldalán: http://www.facebook.com/RegattaBoardgame?fref=ts