Nagyobb táblát, több kérdést és igényesebb bábukat hoz a 2.0-ás verzió.

A tesztváltozat visszajelzései alapján, formailag nagy változáson ment keresztül a játék.

Sokan kritizálták, hogy kicsi a játéktér (50x30) ennek az volt az oka, hogy az előző gyártásnál csak 35 cm magas hengerek voltak elérhetőek, most volt időnk és egyedileg gyártattunk 45 cm hengereket, melybe így már kényelmesen belefér az új nagyobb 60x40cm-es tábla.


A kérdések is változtak. A 144 db kérdés kártyát felváltotta egy kérdés füzet, több mint 300 kérdéssel. Eddig 1-es dobás esetén a játékos egy kártyát húzott. Az új változatnál 1-es dobás esetén a másik 2 kocka mondja meg a kérdés számát. Pl. ha dob 1,3,5-öt a három kockával akkor a 135-ös kérdések közül választhat 1,2,vagy 3 pontost, ha jó a válasz annyival léphet többet ahány pontos kérdést választott, ha rossz a válasz annyival kevesebbet léphet.
Bővült a kérdés körök száma is. A mostani verziónál 5 kérdéskörből választhatnak a játékosok:
  1. Vitorlázással kapcsolatos kérdések
  2. Kérdések a vitorlázás versenyszabályaiból
  3. Versenyek során használt lobogójelzések
  4. Kódlobogók jelentései a tengeri hajózásban
  5. Kódlobogó ABC
Ezzel a "kérdéses" változással a jövőben bárkinek lehetősége van személyre szabott kérdéskör összeállítására, csak 3x21 kérdést és választ kell készítenie és máris lehet vele játszani, így teljesen más érdeklődési körbe tartozók is csatlakozhatnak a játékhoz, mert a játékosok a tudásuk alapján a játék elején választhatnak különböző kérdésköröket is.
És ha úgy érzed jól sikerült a kérdéssorod, ne habozz küld el nekem és felrakom a honlapra, hogy mások is kipróbálhassák.
Célom, hogy a jövőben a honlapról letölthető legyen több fajta kérdéssor.

További nagy változás, hogy a kezdetleges bábukat is lecseréltük. Sokan nem tudják, hogy az előző játék 5 hét alatt készült el a kitalálástól. Ebben benne volt a tesztelés, a grafikai nyomdai előkészítés, több típusú tábla gyártása, kérdések megírása, szóval minden, és sajnos a bábukra ilyen rövid idő alatt nem született jobb megoldás.
De most a dombormatrica.hu jóvoltából sikerült egy igencsak mutatós bábusort készíteni.

A játék várhatóan a jövőhét közepén már a boltok polcain illetve a webshopokban lesz.
Az eddigi rendelések alapján megtaláljátok a játékot a sailing.hu, waterlife.hu és a sailslab.hu webshopokban. Aki jobban szereti a hagyományos értékesítési formát az Budapesten a Marina és a Vízvonal Vízisport áruházakban találhatja meg, Siófokon a Pomucz vitorlás boltban, Székesfehérváron a Nacra katamarán depoban.

Jó játékot mindenkinek!