Hova fejlődsz még Svert Kupa

Idén 2. alkalommal került megrendezésre Zamárdiban a Svert Kupa, amely egy régi (1929) verseny felélesztése. A fő szabály egyszerű, csak svertes hajóval lehet indulni a versenyen.
Az első versenyen 2015-ben 67 induló egység volt, míg idén 122 hajó indult neki a Zamárdi-Széplak-Zamárdi-Szántód-Tihany-Zamárdi útvonalú versenynek.


Az egész verseny a mozgató rugója Mátay László és felesége Éva, akik kitalálták és megvalósították az egész Svert Kupát. Rengeteg energiát öltek, nem csak a verseny szervezésébe hanem a különböző támogatók, szponzorok becserkészésébe és a marketingbe.

A Regatta Társasjáték már az első versenyen is a díjak között volt, akárcsak a másodikon, ahol a kis szélben és rajthalasztásban azon gondolkodtam, hogy hogyan tudnám a verseny fejlődésest segíteni. Aztán megfogalmazódott bennem, hogy a harmadikon már nem csak egy díj lesz a társas, hanem fel kell vállalnia a mezőny szakmai fejlődésének a segítését.

A téli időszak alatt, ezért több részben szeretném végigvenni az alapvető szabályokat, lobogó jelzéseket, stratégiát és taktikát, néha néha kiszínezve 1-1 sztorival.

Kérlek tartsatok velem, de ne csak a következő cikkben hanem a 2017-es Svert Kupán is.
Jó szelet,
Diószegi Zoltán